4 mei 2008

The Last Shadow Puppets

Toen ik voor het eerst hoorde van The Last Shadow Puppets, een project van de frontmannen van de Arctic Monkeys en The Rascals (Alex Turner en Miles Kane), verwachtte ik er niet veel van. The Rascals hebben we al eerder besproken en deze zijn bijna een kopie van de Arctic Monkeys.

Verassend genoeg zit er toch een compleet andere draai aan het door The Last Shadow Puppets reeds uitgebrachte 'The Age of Understatement'. Het album zit niet vol met adrenaline-pompende britpop, maar wordt gedragen door blazers en strijkers en natuurlijk ook gitaren.

Van de vroege werken van de Arctic Monkeys is weinig terug te horen op dit album, wel zitten veel nummers een beetje in het sfeertje van het nummer 505, die op Favourite Worst Nightmare te horen is.

Het is zeker lekkere muziek om naar te luisteren, maar er zijn maar enkelen nummers die echt weten te overtuigen, zoals de titelsong en het tweede nummer van het album, Standing Next To Me. Toch is dit project zeker een verademing voor de Britpop fans, doordat er een frisse nieuwe draai aan het genre wordt gegeven, vol variatie. Petje af.

1 opmerking:

Anoniem zei

De cd is geweldig. Ik vind de recensie nogal poper.